Šéfkuchař Libor Halousek: Tým je to nejdůležitější, musí táhnout za jeden provaz
Při objednávce 3 nocí je sleva 10%.

Šéfkuchař Libor Halousek: Tým je to nejdůležitější, musí táhnout za jeden provaz

Jeho „majstrštykem“ jsou těstoviny na nejrůznější způsoby. Ale pochutnáte si od něho na dlouhé řadě dalších pokrmů. Jeho nejoblíbenějším jídlem je pečená kachna. A nejenom na ni byste asi měli do restaurace Bohém přijít. Šéfkuchař Libor Halousek se totiž učil nejenom ve výborné kuchyni své maminky, ale také od Romana Pauluse, který coby šéfkuchař Alcronu získal několikrát michelinskou hvězdu - kulinářského Oscara.

Počátky vaší kuchařské kariéry sahají do devadesátých let, co vás vlastně nasměrovalo do kuchyně?


„Už od dětství jsem pomáhal mamince v kuchyni, ona vařila pro sedmičlennou rodinu. Už tehdy jsem odkoukal, jak maminka vařila polívky: posbírala na zahradě veškeré ingredience a vznikl výborný pokrm. Mým nejoblíbenějším jídlem je od dětství klasická pečená kachna. Vždy si užívám, jakmile ji zařadíme do našeho menu v restauraci Bohém.“

Po učňovských letech přišlo vaše působení v Praze.

„Ano, v Praze jsem vařil v někdejším Hotelu Atrium Praha. Začínal jsem ve VIP clubu pro náročnější klientelu a pak jsem přešel do francouzské restaurace Chez-Louise, kde jsem působil pět let. Během té doby získala restauraci společnost Hilton. Díky ní se mi změnil dosavadní pohled na gastronomii současnou a budoucí.“

Spolupracoval jste s Romanem Paulusem, který jako šéfkuchař Alcronu v Praze získal a několikrát obhájil michelinskou hvězdu. Co jste si odnesl od Romana Pauluse?


„S Romanem Paulusem jsem spolupracoval téměř tři roky a naučil jsem se od něj slušnosti a pokory po lidské stránce, po pracovní nové trendy v gastronomii. I v současné době jsme mnohdy v kontaktu. Pokud vymýšlíme pro Bohém nové menu či akční nabídky, prosím Romana o radu a jeho názor.“

Vařil jste v pražském Hiltonu, jak na něj vzpomínáte? A co vás přimělo vrátit se do svého rodiště Litomyšle?


„Na práci v hotelu Hilton vzpomínám moc rád. Strávil jsem tam patnáct let a byla to pro mě nejlepší možná zkušenost. Do Litomyšle jsem se vrátil za soukromým životem. Tady žije celá moje rodina a já se chtěl vrátit, abych se jí mohl více věnovat.“

Zkuste popsat běžný den šéfkuchaře...


„Můj den začíná v šest ráno, celá rodina si dáme společně snídani. Pak odvezu dcerku do školky a odcházím do hotelu. Dopoledne kontroluji běžný provoz kuchyně, procházím akce na následující dny, scházím se s kuchaři, kteří mají v konkrétní den směnu. V čase obědů pomáhám kuchařům přímo v kuchyni vydávat obědy, kontroluji kvalitu jídel. Tým, se kterým pracuji, je to nejdůležitější. Všichni musíme táhnout za jeden provaz, aby byl výsledek stoprocentní a zákazník spokojený.“

Co vaříte nejraději a co naopak nejméně rád?


„Nejradši vařím těstoviny na všechny způsoby. Naopak nejsem příznivcem jehněčích specialit, tyto pokrmy přenechávám ostatním kuchařům, které to naopak velice baví.“

V recenzích na facebookových stránkách Bohému čteme ve většině případů hodnocení jako "vynikající kuchyně...restaurace na úrovni...výborné jídlo...skvělá gastronomie..." Čtete tato hodnocení? Jsou pro vás impulsem do další práce?


„Recenze průběžně procházím a samozřejmě mě velice těší, když si přečtu pozitivní hodnocení. Moje práce je moje hobby. Tou největší odměnou pro mě je, když je zákazník spokojený.“

Zaujal Vás tento rozhovor a zajímají Vás další informace o naší restauraci Bohém? Sledujte nás na Facebooku - Restaurant Bohém.

Zaujal Vás tento rozhovor a chcete se na něco zeptat? Napište nám.

Romantický pobyt (nejen pro zamilované)

POBYT v hotelu Aplaus**** na 3 dny a 2 noci pro 2 osoby
Cena celkem: 5.555 Kč
Standardní cena: 8.955 Kč - (sleva 38%)

Více informací
Aktivní relax pobyt

POBYT v hotelu Aplaus**** na 3 dny a 2 noci pro 2 osoby
Cena celkem: 7.590 Kč
Standardní cena: 10.825 Kč

Více informací

Chcete dostávat e-mailem informace o naších akcích?