Restaurace Bohém

 

Vychutnejte si Restauraci Bohém

Součástí Hotelu Aplaus je restaurace Bohém se salonkem i venkovní posezení na terase u Klášterních zahrad, s nimiž Hotel Aplaus sousedí. Restaurace i café-bar hotelu Aplaus poskytují návštěvníkům stylovou a neformální atmosféru. Ve spojení s mezinárodní i českou tradiční kuchyní nabízí Hotel Aplaus jídla i nápoje nejvyšší kvality.

Hotel Aplaus a jeho personál zajišťuje rauty, recepce, svatební hostiny a jiná přátelská či společenská setkání, dle vašich přání.

Otevírací doba

Po - Pá:

7:00 - 10:00
11:00 - 23:00

So:

8:00 - 10:00
11:00 - 23:00

Ne:

8:00 - 10:00
11:00 - 22:00

Tel.: +420 461 614 901

Kapacita

  • 62 míst v restauraci Bohém
  • 20 míst na terase u restaurace (v létě zastřešeno)
  • 32 míst v salonku s vlastní terasou
  • 28 míst na terase v přímém sousedství Klášterních zahrad
  • 28 míst v kavárně Muuza
  • 32 míst na přední terase (v létě zastřešeno)

Celková kapacita - 202 míst

Je to o týmu - Martin Píša

Vyrůstal jsem v rodině, která žádnou kuchařskou tradici neměla. Jediným kuchařem byl můj strýc z Dolní Branné, který vařil ve Vrchlabí ve Škodovce. Pro toto povolání jsem se určitě nerozhodl jako malý kluk. První jídlo jsem uvařil asi až V patnácti letech a byla to nějaká vepřová směs. Já jsem na začátku studií kuchaře moc dělat nechtěl. Zlom přišel ve druhém ročníku na učilišti, když jsem se dostal na praxi do pardubické restaurace Bonté a začal s nimi jezdit i mimo praxi na catering. To mě začalo hodně bavit.
Absolvoval jsem Střední odborné učiliště Poděbradská v Pardubicích. Když to zpětně zhodnotím, tak učiliště mi moc kvalitní vzdělání nedalo. Důležitá pro mě byla následná praxe v zavedených podnicích, ta mi dala hodně. Největší dojem na mě udělalo, když jsem viděl, s jakou pokorou a respektem se dá
ke kuchařskému řemeslu přistupovat.
Moje první pracovní zkušenost byla V Dašicích V restauraci Dašické sklepy, poté následovala Francouzská restaurace Art Nouveau v Obecním domě v Praze, restaurace hotelu Chateau Mcely, restaurace Park Golf v Hradci Králové. Opakovaně se účastním pravidelných stáží V michelinských restauracích Field a Salabka v Praze a momentálně se věnuji kuchyni restaurace Bohém v Hotelu Aplaus V Litomyšli. Vařím tu už tři roky. Mám rád jednoduchá a kvalitní jídla, proto jsem zvolil tento koncept.
Určitě chci posunout restauraci o krok dále, samozřejmě já sám se chci dál vzdělávat, obohacovat se o nové zkušenosti, takže budu pokračovat v absolvování stáží, sledovat nové trendy, podcasty, ochutnávat a hledat inspiraci.

Fotogalerie

Newsletter,
který se vyplatí číst

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů